Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Stoofpotten

Het juiste vlees

Een lekkere stoofpot begint met de keuze voor het juiste vlees. De diersoort, het soort vlees, het vetgehalte en de toevoegingen hebben een belangrijke rol in de smaak. Voor een lekkere stoofpot kun je het beste vlees gebruiken dat veel in beweging is geweest. Denk aan producten zoals de wang, de hals, de sukade of longhaas.

Deze vleesdelen hebben meer structuur opgebouwd dankzij de bewegingsvrijheid en zorgen na een langzame bereiding voor een intensere smaak. Een leuke tip; Gebruik grote delen vlees om lange vleesdraden te creëren.

 

Wees creatief met ‘Stoofpotten’

Met de juiste ingrediënten en accessoires maak je van een stoofpot een echte margemaker. Durf eens te stoven met minder bekende vleesdelen zoals longhaas of wang enn maak daarnaast gebruik van groenten, kruiden en specerijen die passen bij de smaak van het seizoen.

Zo serveer je een rijk gevulde stoofpot met bokbier in de winter en een frisse stoofpot salade met kriekenbier in de zomer. Presenteer de stoofpot ook op een leuke manier aan je gasten. Denk bijvoorbeeld aan een uitgehold ambachtelijk brood.

 

Laat je inspireren met ‘Stoofpotten’

Met een stoofpot op de kaart kun je het hele jaar door schitteren met seizoensgebonden smaken. Sligro geeft je graag een paar recept suggesties