Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!
  • Horecaslagerij Kaldenberg duurzaamheid
  • Horecaslagerij Kaldenberg duurzaamheid

Duurzaamheid

Zonnepanelen slagerij Kaldenberg
Vlees met een verhaal Kaldenberg

Duurzaamheid - Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij belangrijk én daarmee hebben we rekening gehouden met de bouw van onze extra geïsoleerde centrale slagerij. In de slagerij maken wij gebruik van een koeling op basis van CO2 en verwarmen we ons schoonmaakwater met restwarmte uit de koel- en diepvriesapparatuur. Daarnaast hebben we zonnepanelen laten plaatsen op het dak van onze centrale slagerij.

​Duurzaamheid - Assortiment

Vanaf 2014 hebben wij onze toeleveranciers de opdracht gegeven om door middel van samenwerking onze assortimentssamenstelling te verduurzamen. Door deze samenwerking bestaat ons assortiment voor circa 35% uit duurzame vleesproducten. Hierdoor kunnen wij voor ieder product uit ons assortiment een duurzaam alternatief aanbieden. Zo hebben we Meierijsche Roem kalfsvlees (Beter Leven 1 ster)Keten Duurzaam Varkensvlees (Beter Leven 1 ster) en Natuurvlees (Beter Leven 2 sterren). Dit assortiment duurzame producten zal in de toekomst verder toenemen omdat we, samen met onze leveranciers, blijven door ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid.

​Duurzaamheid - Innovatie

Wij lopen graag voorop op het gebied van duurzaamheid. Zo communiceren wij met onze partners over duurzame ontwikkelingen in de markt en nemen wij duurzame concepten, producten of initiatieven graag op binnen ons assortiment. Zo hebben wij een aantal jaar geleden al onze foam voorverpakking vervangen voor nieuwe recyclebare plastic verpakkingen en zijn we bezig met een nieuwe verpakkingslijn die circa 75% minder plastic verbruikt.

Daarnaast zijn we overgegaan op een centrale logistiek. Alle vleesproducten komen uit onze eigen centrale slagerij in Vuren. Dit betekent een forse verbetering op het logistieke beleid, dat veel milieu vriendelijker is geworden. 

Op productniveau waren wij de eerste slagerij in heel Europa die de Biologische ‘Rainforest Alliance Beef Burgers’ van The Frozen Butcher op heeft genomen in het assortiment. 

​Duurzaamheid - Continuïteit

Continuïteit is het op voorraad kunnen hebben van specifieke producten voor een langere termijn. Deze continuïteit is belangrijk bij het selecteren van producten voor een lunch- of menukaart. Door deze beweegreden werken wij samen met gecertificeerde partijen in het binnen- en buitenland. Dankzij onze gecertificeerde partners garanderen wij altijd de verkrijgbaarheid van lokale en internationale producten op langere termijn.