Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Brasvar Varkensvlees

Brasvar

Brasvar varkensvlees heeft een unieke, karaktervolle smaak. Het brasvar varken, ook wel bekend als Durocvarken, wordt op een duurzame manier gekweekt. De varkens lopen in de velden te grazen van het landelijke Nevele én om de natuur ook in de stal binnen te brengen is er per hok een hooiruifje opgehangen. Dat zorgt voor rust en afleiding in de stal.

De authentieke smaak van vroeger krijg je niet zomaar

De naam Brasvar is afkomstig van de bras die wordt gebruikt als voeding. Mensen gaven vroeger namelijk “bras” aan hun varkens; een mix van aardappelen, draf en maïs, aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. Bij Brasvar houden ze van die authenticiteit én daardoor geven ze hun varkens vandaag de dag diezelfde ‘natte bras’ als voeding.

Uit de overtuiging om een lekker stukje varkensvlees te kunnen garanderen gaat Brasvar voor niets minder dan het beste op het gebied van smaak, kwaliteit, dripverlies, kleur, bewaring en gezondheid. Hierdoor zijn ze begonnen het kweken van Brasvar op een innovatieve en duurzame manier met inzichten in de keten.

Een duurzame keten

Met het oog op de duurzaamheid wordt de 'bras' voeding op de hoeve zelf samengesteld op basis van hoofdzakelijk lokale producten. Bovendien wordt de maïs zelf geteeld rond de hoeve en inkuilen om gedurende het ganse jaar te voederen (geen transporten). De mest wordt aangewend op de akkers om deze op een natuurlijke manier te bemesten. De overige mest wordt via een ondergrondse leiding verpompt naar een nabijgelegen biogasinstallatie en wordt daar verwerkt tot groene stroom.