Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Natuurvlees

Vlees van eigen bodem

Natuurvlees is gecertificeerd twee sterren Beter Leven rundvlees afkomstig van runderen die zijn ingezet voor het beheer van de natuur. De vrouwelijke Limousin en Blond d'Aquitaine runderen grazen in de nationale parken, bossen, polders en uiterwaarden.

Ecologisch en duurzaam vlees

Natuurvlees zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit in de natuurgebieden. De kuddes grazen in de natuurgebieden om de vegetatie open te houden en zorgen voor het behoud van het natuurgebied en brengen een natuurlijke variatie aan in het landschap. Zo houden ze de natuur open en geven ze de ruimte aan allerlei plantensoorten die anders in de verdrukking zouden komen.

De Natuurvlees keten bestaat uit een zogenaamde “gesloten kringloop”. Dat wil zeggen dat alle mest gebruikt wordt binnen de keten, er is dus geen mestoverschot. Zo zijn de natuurgebieden de leverancier van ecologisch en duurzaam verantwoord stukje vlees.

Natuurlijk buitenleven

De vrouwlijke runderen verblijven minimaal 180 dagen (24 uur per dag) per jaar buiten. Als ze een periode binnen moeten staan (o.a. gedurende de wintermaanden) dan gebeurt dit in een traditionele stal met veel stro en ruimte.

Kwaliteitsvlees met een volle karakteristieke smaak

Bij ons Natuurvlees wordt uitsluitend gebruik gemaakt van vrouwelijke runderen. De runderen eten gevarieerd, bewegen veel en worden gemiddeld 5 á 6 jaar oud. Zo krijgt het vlees voldoende tijd om te rijpen en de smaak uit de natuur in zich op te nemen. Het resultaat is mals en sappig rundvlees met een volle, karakteristieke smaak uit de natuurgebieden.

Natuurlijke verhouding

Dit vrouwelijke rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren vind je exclusief bij Slagerijen Kaldenberg. Het Natuurvlees wordt verkocht in natuurlijke verhouding. Dit wil zeggen dat het ‘hele’ rund wordt verwerkt van kop tot staart. Elk rund heeft zoveel moois te bieden; van luxe delen tot gehakt en stoofdelen. Natuurvlees biedt volop inspiratie in elke keuken.

Lees ook het artikel

Lees het artikel in 100 graden van Sligro-ISPC via https://view.publitas.com/sligro-ispc/100-mooi-nl/page/48-49