Slagerijen Kaldenberg

Met trots, ambacht en een passie voor kwaliteitsvlees sinds 1959!

Barbecue Outdoor Cooking

Outdoor Cooking

Outdoor cooking is hot. Steeds meer mensen durven echt te barbecueën met grote stukken vlees. Dankzij alle innovaties op het gebied van barbecueën zien we steeds meer mensen nieuwe technieken en nieuwe producten uitproberen.

Met een gesloten BBQ kun je natuurlijk veel meer dan een hamburger grillen op hoge temperatuur. Je kunt grote vleesdelen namelijk op een lagere temperatuur indirect garen tot de perfecte cuisson. Wij geven je graag een paar tips met betrekking tot grote delen vlees op de barbecue.

 

De dikte van het vlees

Bij het garen van grote delen vlees is het belangrijk dat het vlees een evenredige dikte heeft. Dit voorkomt dat het aan één kant nog rood is van binnen en aan de andere kant al gegaard.

Wanneer je vleesdelen hebt die niet evenredig zijn, dan kan opbinden een oplossing bieden. Zo worden runderhazen vaak opgebonden voor een Beef Wellington en rollades voor een mooie roast. De evenredige dikte van het vlees is dus van groot belang voor het eindresultaat.

 

Temperatuur

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat bereiden en maak gebruik van een kernthermometer. Steek de kernthermometer via de zijkant richting het midden van het grote  deel vlees. Vervolgens kun je zelf de juiste kerntemperatuur instellen.

Het is belangrijk dat je het vlees op tijd van de barbecue afhaalt omdat de kerntemperatuur tijdens het rusten nog circa 5 °C doorstijgt. 

 

 

Laat je inspireren met ‘Barbecue I Outdoor Cooking’

Met Barbecue I Outdoor Cooking kun je het hele jaar heerlijke gerechten maken. Wij geven je graag een paar recept suggesties